Jubilerend ‘Kinderzwerfboek’ viert feest in Doornenburg

In Nederland gaan er op 26 mei 10 boeken zwerven met een GOUDEN zwerfsticker. De reden? Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, bestaat dan 10 jaar. En één van die boeken begint haar Swiebertjesbestaan in Doornenburg!.

Op 26 mei stuurt Doornenburger Jan Wezendonk, directeur Nationaal Fonds Kinderhulp en Kinderzwerfboek, in Doornenburg wel een heel bijzonder kinderboek uit zwerven.

Een boek met een GOUDEN zwerfsticker.

Wie gaat het boek vinden? Spannend en leuk voor de kinderen. Ook als ze het boek vinden, want dan hebben we een mooie prijs.

10 Jaar Kinderzwerfboek betekent 2,5 miljoen zwervende kinderboeken, 3.500 Kinderzwerfboekstations en 85 Regio Ambassadeurs die Kinderzwerfboek lokaal promoten. Samen met vele kinderen, vrijwilligers, organisaties en uitgeverijen zorgen zij er al jaren voor dat boeken beschikbaar komen voor alle kinderen in Nederland en in het bijzonder ook voor kinderen die in armoede leven. De organisatie roept daarom iedereen in Nederland op om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken die niet meer gelezen worden te laten zwerven.

Èkkes schooljuffen: “Ook de komende jaren blijven we er samen onze schouders onder zetten. Dit is nog steeds hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*