Wanneer komt Doornenburg uit de drup?

Ieder jaar met Koningsdag deelt koning Wim-Lex een heleboel lintjes uit. De zogenaamde “Lintjesregen”.

Ook Lingewaard staat die dag figuurlijk in de regen, maar de laatste jaren staat met name Doornenburg meer in de drup. Het aantal gedecoreerden is bedroevend laag.
Zo zijn de laatste drie jaren (2018-2020) in Lingewaard in totaal 52 inwoners tijdens de Lintjesregen gedecoreerd. Slechts één hiervan was een Doornenburger.

Het wordt dus hóóg tijd om Doornenburg ook een vol in de regen te zetten, want er lopen genoeg kanjers rond ien ut durp die van alles en nog wat organiseren

Wie kan een lintje verdienen?

Onze raamtijgers in ’t Bemmelse omschrijven dat als volgt: “Iemand die iets heel bijzonders doet voor de samenleving. Bijvoorbeeld: vrijwilligers die zich inzetten op het gebied van sport, kunst, cultuur etc.”.

Waar kun je dan aan denken? Voorbeelden: iemand die al jarenlang achter de schermen voor de vereniging of organisatie werkt. Iemand die de ledenadministratie bijhoudt, de financiën regelt, fondsen werft of zelf het onderhoud doet van sportvelden, begraafplaats of kerk. Iemand die de jeugd begeleidt, motiveert of coacht. Bestuurders van één van die vele, vele verenigingen die Doornenburg rijk is. Maar ook vrijwilligers die al jarenlang medicijnen of maaltijden rondbrengt. Iemand die dag en nacht klaar staat voor organisatie, stichting of vereniging. Of voor Doornenburg.

U snapt de strekking. Denk daarom eens na en draag voor.

Het is wél verstandig dit eerst kort te sluiten met Marjo Wemmers van de gemeente Lingewaard (tel: 06-29345197 of m.wemmers@lingewaard.nl). Aanvraagformulieren vindt u HIERO.

LET OP! De aanvraag moet vóór 1 juni 2020 binnen zijn!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*