Rechtbank doet uitspraak in moordzaak Blauwe Hoek

Inmiddels is er uitsluitsel over de Doornenburgse hamermoord.

Want afgelopen week deed de rechtbank in Arnhem uitspraak in de zaak die vorig jaar januari de Blauwe Hoek ‘opzekoppie’ (ja hoor… Seth Gaaikema grapje) zette. De rechtbank  veroordeelde de 59-jarige vrouw die haar vriend in zijn slaap met een hamer doodsloeg tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor moord.

De vrouw vertelde de rechtbank dat haar vriend haar veelvuldig mishandelde en haar en haar familie bedreigde. De politie was eerder op de bewuste avond al aan de deur geweest omdat een medebewoner van de flat alarm had geslagen. De agenten zagen echter geen aanleiding actie te ondernemen en vertrokken. Later die nacht ging de vrouw over tot hamertje tik.

Naast gevangenisstraf werd de vrouw veroordeeld tot het betalen van smartegeld aan de moeder, dochter en broer van het slachtoffer.

Meer info over de rechtszaak staat HIERO. Motivatie van de rechtbank en besluit staat DAARO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*