Doornenburg raakt eindelijk van papierberg af

Het werd de afvalverwerkerTs van Remondis afgelopen week niet makkelijk gemaakt door de Doornenburgers.

Prachtharmonie St. Caecilia Doornenburg ligt nu eenmaal dicht aan de harten van de inwoners waardoor alle oude kranten, tijdschriften, verpakkingen en kartonnen dozen 3 maanden lang netjes zijn bewaard om opgehaald te worden. Want elke kilo oud papier brengt bij de vereniging geld in het laatje.

Maar dat leverde bijzondere taferelen op. Zo stond in de Langerakstraat op verschillende adressen een behoorlijke hoeveelheid oud papier klaar. Het schuurtje van Jan Peters dat door de harmonie soms gebruikt wordt als opslag was een hotspot. Al wekenlang hing een bordje op de schuurdeur met “VOL” erop.

Spar Witjes was óók zo’n adres waar veel kartonnen dozen en verpakkingen klaar stonden voor inzameling. Woensdagmiddag sjouwde een groep leden van de harmonie het grei naar het dorpsplein. Dat resulteerde in een enorme stapel waarmee een vuilniswagen al grotendeels gevuld leek.

Omdat tijdens de voorbereidingen in het Bemmelse een ‘foutje, bedankt’-hickup plaatsvond tijdens de routeplanning werd vorige week in Hulleze een aantal straten niet ingeroosterd. En dus vergeten. De buufjes brachten daarom al hun oud papier naar de hoek bij de Ancaribar en zetten het daar midden voor de deur naast de inmiddels welig tierende boom.

Kortom… Doornenburg moest hóóg nodig van het papier af.

Duidelijk is inmiddels dat de afvalverwerker vandaag met twee ophaalwagens de straten en buitenwijken van Doornenburg bezoekt om alles netjes op te halen. En daarmee keert de rust weer terug in het durpke dat zich kapot verveelt in het coronatijdperk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*