Lingewaardse buitensportverenigingen weer gestart!

Van onze verslaggeverT ien ut Bemmelse –

Sinds de laatste persconferentie van de minister president zijn in heel Nederland gemeenten, (buurt)sportcoaches en vooral sportverenigingen druk in de weer om de jeugd weer te laten sporten. Bij de meeste buitensportverenigingen in Lingewaard zijn op woensdag 29 april de trainers begonnen met de eerste training!

De SWL Sportcoaches staan in direct contact met alle betrokken partijen om te helpen bij het volgen van de coronarichtlijnen. Dit is belangrijk om overdracht van het virus te beperken en de jeugdsport weer te kunnen opstarten.

Kinderen t/m 12 jaar mogen weer vrijuit gaan trainen en spelen, wel met afstand naar hun trainer/ster. Jongeren van 13 t/m 18 mogen ook weer gaan trainen, echter wel op 1,5 meter afstand.

Verenigingen doen er alles aan de richtlijnen te hanteren. Met name communicatie richting trainers ouders en hun jeugdleden is op dit moment extra belangrijk. Alle bestuursleden, vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en flexibiliteit, we zijn erg blij met jullie!

Voor de binnensportverenigingen geldt dat ze voorlopig nog niet in hun sporthal of zaal terecht kunnen. Gelukkig zijn de meeste buitensportverenigingen solidair en kun je bij hen terecht als je een (alternatieve les) aan wil bieden. Sport je bij een binnensportvereniging? Je bestuursleden en trainers kijken op dit moment naar de (on)mogelijkheden.

Ben je lid van een (buiten)sportvereniging kijk dan even goed in je mailbox en/of de website van je club. Er wordt voor alle jongen t/m 18 jaar trainingen georganiseerd.

Ben je geen lid van een club, ben je wel onder de 18 jaar, en wil je graag meedoen. Zoek een leuke vereniging in de buurt uit waar je graag bij mee wil trainen.

Kom je er zelf of met je ouders niet uit neem dan contact op met Sport- & Cultuurcoach Thijs Sloot via mail: t.sloot@swlingewaard.nl of bel: 06-82336027, hij zal je helpen om met de juiste sportclub in contact te komen.

bron: SWL

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*