Dodenherdenking Doornenburg 2020

Een berichtje van het Doornenburgse Comité 4-5 mei…

Wij herdenken 4 mei en vieren 5 mei dit jaar op een andere manier dan we gewend zijn; we blijven allemaal thuis en komen niet samen. Omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is, staan wij hier toch 2 minuten bij stil.

In de huidige tijd waarin we met zijn allen strijden tegen het coronavirus en we beperkt zijn in onze bewegingsvrijheid, is het juist goed om stil te staan bij die vrijheid.

Op 4 mei herdenken we hen die voor onze vrijheid zijn gestorven tijdens de 2e wereldoorlog en tijdens vredesmissies die tot op de dag van vandaag nodig zijn. Helaas kunnen we de herdenkingsceremonie niet houden op de wijze zoals we dat in Doornenburg al jaren gewend zijn. Door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben we dit jaar voor een andere opzet moeten kiezen.

De inwoners van Doornenburg kunnen de gehele dag tot uiterlijk 19.00 uur een bloemetje leggen bij het monument. Deze mogelijkheid is er uiteraard ook voor verenigingen. Denkt u ook hierbij aan het in acht nemen van de basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand.

Herdenken kunnen we dit jaar helaas niet samen op één centrale plaats in het dorp.
Herdenken kunnen we wel ieder apart en toch samen!

Daarom doen wij dan ook een oproep aan alle inwoners van Doornenburg om omstreeks 19.55 uur buiten bij de eigen voordeur te gaan staan.

Vanaf dat moment start er via de Facebookpagina van het Oranjecomité Doornenburg (klik HIER) een live-verbinding van de jaarlijkse serenade bij het oorlogsmonument. Een vendelier van de schutterij zal de zogenaamde “laatste groet” starten. Aansluitend om 19.58 uur wordt de Last Post gespeeld door een trompettist van de harmonie en om 20.00 uur zijn we met zijn allen 2 minuten stil.

Daarna stopt de live uitzending.

We blijven in Doornenburg gezamenlijk herdenken, maar dit keer op afstand!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*