Gemeente gaat rupsjes bestrijden

Een berichtje van de gemeente Lingewaard!

Want het is volop lente en dan wordt de eikenprocessierups actief. Winterslaapje uit, lekker ien ut sunneke… je kent dat wel.

Daarom start de gemeente deze week met de bestrijding van rupsje Nooitgenoeg. “Een speciaal bedrijf behandelt de eikenbomen langs doorgaande wegen, in parken, bij scholen en speelplaatsen”, aldus een woordvoerder.

Maar ook inwoners van Lingewaard kunnen helpen. Hang bijvoorbeeld een nestkast in de tuin op: vogels houden van rupsen en eten ze graag op. Ook veel bomen en groen in jouw tuin helpt de rups op afstand te houden

Dan nog wat: zie je een eikenboom met een nest? Meld dit via HIERO. Of bel 026- 32 60 111.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*