Eerste Hulp in Coronatijden (1)

5 manieren om ouderen te helpen in de regio Lingewaard in tijden van corona

Nu duidelijk is dat we voorlopig nog dik in de coronacrisis blijven zitten moeten we er maar het beste van maken.

Ouderen worden in Nederland het zwaarst getroffen door het coronavirus. Vanwege de huidige maatregelen krijgen ouderen nauwelijks of geen bezoek en komen zij amper nog buiten. We willen namelijk niet dat ouderen worden besmet met het virus. Maar dit heeft wel een enorme impact. Door het bezoek aan opa en oma te beperken dreigt ook vereenzaming.

Gelukkig kunnen we onze ouderen op verschillende manieren een hart onder de riem steken. Hieronder vind je een aantal handige tips en initiatieven om ouderen te helpen in deze onzekere tijden.

 

1. Coronahulp platforms

Er zijn inmiddels flink wat platforms waar alle hulpvraag en aanbod wordt verzameld. Ouderen kunnen hier aangeven waar ze behoefte aan hebben en anderen kunnen aangeven dat ze willen helpen. Bijvoorbeeld boodschappen doen, beeldbellen, de hond uitlaten, het vuilnis buiten zetten of andere dringende zaken. Hieronder een overzicht met populaire platforms waar hulpbehoevenden en hulpverleners zich kunnen aanmelden.

Gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl

Ready2help.rodekruis.nl

Nlvoorelkaar.nl

Lokale Facebook-groepen

Doe een briefje bij een kwetsbare buurman- of buurvrouw in de bus met jouw naam en telefoonnummer, en geef aan dat je wil helpen.

 

2. Een praatje maken via de ANBO lijn

De ANBO heeft een speciale telefoonlijn waar ouderen naar toe kunnen bellen. Bijvoorbeeld om hun zorgen te delen, vragen te stellen of gewoon om een praatje te maken. De lijn is 7 dagen per week te bereiken van 09:00 tot 21:00. Het telefoonnummer is 0348 – 46 66 66. De lijn is beschikbaar voor leden en niet-leden.

Een soortgelijke initiatief is deluisterlijn.nl

(wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*