“Niet-leuker kunnen we het niet maken…” (2)

(vervolg) Verder vervalt de Doornenburgse Avondvierdaagse. Die stond gepland van 9 t/m 12 juni, maar omdat ook dit een vergunningsplichtige activiteit is gaat het wandelevenement niet door.

Ook een aantal kasteelconcerten gaan deze zomer niet door. Er stonden verschillende ridderzaalconcerten op de agenda met een keur aan muzikanten.

De “Slag om Doornenburg 2020“, die op 4 en 5 juli zou plaatsvinden, is al geannuleerd door de organisatie. Op 3 en 4 juli 2021 is de volgende editie van dit middeleeuwse festijn dat duizenden bezoekers trekt.

Het kinderdorp, dat van 17 t/m 21 augustus stond gepland, vervalt dit jaar mogelijk ook of wordt in een aangepaste versie gehouden. Kermissen in omliggende dorpen, zoals Bemmel, Angeren en Gendt gaan niet door. En ondanks dat de Doornenburgse kermis pas ná 1 september valt moet iedereen er rekening mee houden dat ook die dit jaar niet doorgaat. Want hoe organiseer je een schuttersfeest als je anderhalve meter van elkaar moet blijven?

Zoals al gezegd: het wordt een rustige, saaie zomer. Maar als deze maatregelen ertoe leiden dat de coronacrisis eerder voorbij is en er levens mee worden gered dan zal niemand daar lang over na hoeven denken.

Gezondheid staat voorop. Altijd.

1 Comment

 1. Lieve mensen,

  hou VOL!!!

  Geniet van de kleine dingen om ons heen. Geniet van de natuur en het lekkere zonnetje.
  Al kunnen we elkaar soms niet zien, niet aanraken, geen hand, schouder, knuffel……de sociale media bied ons véle mogelijkheden.
  We hebben een dak boven ons hoofd, te eten, vrijheid (zij het even in beperkte mate). Er zijn allerlei voorzieningen binnen handbereik. Iedereen kan gebruik maken van de gezondheidszorg hier in Nederland. Wat willen we nog meer……gezond blijven uiteraard!
  En daar, moeten we elkaar bij helpen.
  Door de regels te volgen, die Rutte en het RIVM ons opdragen.

  Dus, heb geduld, wees voorzichtig en houd afstand. Let op elkaar én jezelf.
  Hopelijk kunnen we het virus dan onder controle houden én de zorg hierbij wat ontlasten……

  Laten we straks trots zijn op elkaar, dat we het hebben volbracht!!!

  Alle goeds iedereen, groet,

  Fré en Jannie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*