“Niet-leuker kunnen we het niet maken…” (1)

De vervolgmaatregelen en besluiten van onze regering, die gisterenavond door premier Rutte werden bekend gemaakt, liegen er niet om.

De coronacrisis is nog lang niet voorbij, al zijn er kleine lichtpuntjes zichtbaar. Maar de maatregelen lijken reëel en vragen begrip en discipline van de Nederlanders. Het is daarom ook logisch dat we een hele rustige zomer tegemoet gaan.

Wat missen we de komende maanden? 

Sport- en culturele activiteiten kunnen het deze zomer schudden. Tot 1 september mogen er sowieso geen vergunningsplichtige evenementen plaatsvinden. En voor welk evenement moet je tegenwoordig géén vergunning hebben?

Als we naar Doornenburg kijken heeft dat een aantal gevolgen.

Zo was door het bestuur van de schutterij al een aantal evenementen gecancelled. Het combifeest Keizerschieten en ‘Lente in Doornenburg“, die op 2e Pinksterdag zouden plaatsvinden, waren al uit de agenda gestreept. Ook de grootse Kringdag van de schutters op zaterdag 7 juni, waarbij tientallen schutterijen een feestelijke ronde door het dorp zouden lopen, gaat niet door.

Medio juni zou een groot feest worden georganiseerd door het jubilerende GVA. Dat gaat niet door, en ook het Gendtse kersenfeest, dat door veel durpelingen wordt bezocht, vervalt.

(wordt vervolgd)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*