SlagwerkerTs Doornenburg mogen wereldtitel langer dragen

Van de doornenburgse kampioenen wordt tijdens deze coronacrisisperiode weinig vernomen. maar dat betekent niet dat het setje stil zit. thuis wordt er noest gerepeteerd voor de concerten die alweer op de rol staan. maar er is nog iets dat de muzikale vereniging treft...

Afgelopen week heeft de organisatie van het Wereld Muziek Concours 2021 de strijd om de muzikale wereldtitels door de coronamaatregelen al vroegtijdig afgelast.

Het grootste muziekevenement ter wereld wordt nu van 7 t/m 31 juli 2022 gehouden. Hierdoor krijgt de gouden medaille voor de Slagwerkgroep van St.Caecila Doornenburg op een bijzondere wijze extra glans. De Doornenburgers wonnen de wereldtitel in 2017 in de First Division Percussion Ensemble en mogen zich vanwege deze afgelasting nu een jaar langer kampioen noemen.

‘Een kleine opsteker in deze onvoorspelbare periode’ aldus harmonie zegsman Theo Rutten namens de slagwerkers.

Volgens hem paste een titelverdediging niet in de planning van 2021. ‘Ondanks de culturele maatregelingen vanwege het corona virus zijn wij momenteel op achtergrond uitsluitend organisatorisch aan het werk met de 4e editie van Tempel of Boem! Op dit moment is het nog afwachten op de rijksoverheid of we dit muziekspektakel eind november kunnen gaan realiseren. Mogelijke prolongatie van de gouden WMC kampioenstitel volgend jaar is overigens totaal niet aan de orde geweest. Nu het volgende wereldkampioenschap in zomer van 2022 plaatsvindt is onbekend of een poging binnen de spelersgroep alsnog wordt overwogen. Maar gezien de onzekere vooruitzichten sluiten wij ook hier maar niets uit!’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*