Bibliotheek biedt hulplijn voor digitale vragen

Vanwege de coronacrisis zijn alle bibliotheken gesloten. Dit betekent dat er ook geen Klik & Tik-cursussen of Digitale cafés meer plaats vinden waar mensen met digitale vragen terecht kunnen. Toch zijn juist nu veel mensen aangewezen op digitale communicatie, zoals de laptop, telefoon en tablet.

An elderly woman is using a smartphone. She is in a nursing home in Newcastle upon Tyne, North East England.

Maar wat als je niet goed met deze middelen overweg kunt?

Speciaal voor deze mensen heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met SeniorWeb een hulplijn voor digitale vragen opgezet.

Experts staan voor je klaar
Iedereen met vragen over werken met de computer, smartphone, tablet, e-books, de online bibliotheek of andere digitale zaken, kan bij de hulplijn terecht. Schroom niet om te bellen, deskundigen beantwoorden alle vragen graag.

Heb je bijvoorbeeld wel eens van Zoom (video)bellen gehoord, maar geen idee hoe dit werkt? Of wil je meer weten van Windows 10 of e-books lezen op een e-reader of tablet? Vraag het aan de experts. De hulplijn is iedere werkdag bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur via 024-327 49 99.

Wie krijg je aan de lijn?
Van maandag tot en met woensdagochtend beantwoordt Gert Jupijn van SeniorWeb Nijmegen de telefoon en woensdagmiddag tot en met vrijdag Jos Lusing van SeniorWeb Lingewaard. Beide heren staan in contact met 17 deskundigen en bekijken wie de vraag het beste kan beantwoorden. Je krijgt binnen drie werkdagen telefonisch of per e-mail antwoord op je vraag.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*