Gedeeltelijke ‘lockdown’ van Doornenburg?

Onze technische vrinden van energiemaatschappij Liander worden de laatste tijd veelvuldig gesignaleerd in en rondom Doornenburg.

Zo wordt er sinds afgelopen week gewerkt aan de vervanging van het oude transformatorhuisje naast Rijnstraat 28.

Het kruispunt ‘van Heekstraat-Riiiiiiiiiiienstroat– Slangenburgstraat is nog nét niet voorzien van verkeerslichtinstallatie, maar veel scheelt het niet.

Minder leuk maar wel noodzakelijk is de ‘lockdown’ op donderdag 16 april. Want dan wordt tussen 12:30-16:30 uur de stroom afgesloten voor een deel van Doornenburg. En dat is in deze coronatijd – waarin heel veel kinderen en volwassenen per computer thuiswerken of leerondersteuning krijgen – op z’n minst een ‘uitdaging’.

Aangeraden wordt dan ook dat diegenen, die hiervan door Liander op de hoogte zijn gesteld, hun voorzorgmaatregelen nemen. Opgeladen laptops, telefoons en vooraf bestanden downloaden is dan het devies. En ook is het handig om koelkasten en vrieskisten zoveel mogelijk dicht te houden. De CV ketel werkt dan ook niet, dus zorg voor voldoende warmte vooraf en hou de deuren en ramen dicht. Ook alarminstallaties en verschillende medische apparatuur als beademing werken dan niet, dus neem tijdig voorzorgsmaatregelen.

Doornenburg heeft geen virus nodig om toch in ‘lockdown’ te gaan. Al duurt die – gelukkig – maar 4 uur.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*