2 April is Vlaggetjesdag

De oproep van het durpse Comité 4-5 mei via onder andere dit vrolijke webhoekje om op donderdag 2 april te vlaggen was niet tegen dovemans oortjes gezegd.

Want een korte rondgang gisteren door ut durp maakte al snel duidelijk dat veel Doornenburgers het vieren van 75 jaar vrijheid best wel belangrijk vinden. Niet alleen binnen de durpsgrenzen maar ook in het buitengebied wapperde de vrolijke driekleur om de bevrijding van Doornenburg – precies 75 jaar geleden –  te vieren.

En ofschoon deze 2e aprildag géén officieel vlaggenprotocol kent (vlaggen doe je namelijk ZÓ) en verder voor de rest van Nederland geen bijzondere waarde heeft zou deDoornenburger deze dag voor Doornenburg willen uitroepen tot jaarlijkse vlaggetjesdag.

Een dag die ooit de bevrijding van Doornenburg betekende, maar ook een dag die ons laat zien dat in deze coronatijden – als héél Nederland wekenlang binnen zit – vrijheid broos en kwetsbaar is. Dat niet alleen iets groots maar ook iets héél kleins diezelfde vrijheid kan bedreigen. Die mensen anno 2020 voor moeilijke keuzes stelt tussen leven en dood.

Laten we daarom in Doornenburg die vrijheid niet alleen ieder jaar opnei-j herdenken maar ook vieren. Met stof tot nadenken over de toekomst en met een toast om datzelfde stof weg te spoelen en te proosten op het verleden.

Want wat er ook gebeurt: we komen alle ellende te boven. We zien niet van suuker!

Daarom is vanaf nu 2 April voortaan Vlaggetjesdag!

In de Langerakstraat wordt volop gevlagd…
… en in de Langeweerdstraat lijkt het te stormen. De was is al weggewaaid.
Vlasterenstraat gaat met de koelkast naar huis, want die wint de prijs voor de meeste vlaggen binnen een straal van pakweg honderd meter.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*