Het is weer zomer…. tijd!

Goedemorgen/middag/avond beste lezerTs, is u bueno?

De halfjaarlijkse tijdreis die ZOMERTIJD heet weer overleefd? Alle klokken in huis weer één uurtje vooruitgeschoven qua kleine wijzer? Of leeft u 100% digitaal en gaat alles vanzelf?

U snappum… de zomertijd is afgelopen nacht weer ingegaan en dat betekent dat het tot zondag 25 oktober ’s avonds een uurtje langer licht is dan gebruikelijk. Met alle voor- en nadelen van dien. Want de mening over de zomertijd zijn internationaal nogal uiteenlopend.

Ekkes schooljuffen: “De periode van daglicht komt zo beter overeen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn. De gedachte achter zomertijd is dat men zo zou kunnen bezuinigen op (elektrische) verlichting. Het energiebesparende effect van zomertijd is echter omstreden” aldus Wikipedia.

En terwijl de discussie over de beste tijdzone eind 2019 volop woekerde in de vaderlandse media is het nu… stilte. Zo stil als vóór de coronastorm.

Laten we hopen dat in oktober er weer volop gediscussieerd wordt over de zomertijd. Want dat zou betekenen dat we de coronacrisis achter ons hebben.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*