Afvalinzameling verandert per 1 april

Opnei-j gaat de inzameling van afval in onze gemeente op de schop.

Nadat op 1 januari jl het inzamelrooster voor gft/tuinafval en het restafval voor Doornenburg helemaal veranderde gaat nu op 1 april weer een en ander veranderen.
Allereerst de inzamelaar. Sita wordt vervangen door Remondis en dat is een grote internationale speler in de branche. Deze Duitse ondernemer heeft een dikke vinger in de afvalpap van meer dan 30 landen en is daarmee Duitslands grootste afvalverwerkend en recyclingbedrijf.

Vanaf 1 april veranderen alle ophaaldagen. Restafval (de grijze container) wordt nog steeds om de 4 weken ingezameld, maar dan op donderdag. Gft/tuinafval (de groene container) wordt in april iedere twee weken opgehaald, maar op verschillende dagen. Vanaf 1 mei begint het ’tuinseizoen’ en wordt het gft afval iedere maandag ingezameld tot 1 oktober. Daarna begint het tweewekelijkse rooster weer.

Nieuw is dat het ‘plastic'(de gele zakken met plastic, blik en drinkkartonnen ofwel PMD) op wéér een andere dag wordt ingezameld, en wel tweewekelijks op vrijdag.

Het oud papier wordt tot 1 juli op de gebruikelijke manier opgehaald, maar omdat dit niet meer kostendekkend is wordt nagedacht over andere opties. Medio juni vertelt de gemeente daar meer over.

Het wordt nog een hele toer om alles uit elkaar te houden. Daarom hebben we hieronder een schema geplaatst voor Doornenburg. Woont u elders dan kunt u ook alles opvragen via HIERO.

Daar kunt u onderstaand overzicht ook downloaden als pdf.

Enne… mocht u het helemaal niet meer weten: in de EVENEMENTENKALENDER van deDoornenburger staan alle data voor Doornenburg opgenomen! Lekker makkel!

 

 

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*