Coronahulplijn voor ondernemers nu actief

Initiatief van onze overheid!

Want door de coronacrisis worden veel ondernemers en zzp’ers wel èrrug zwaar op de proef gesteld. In de tuinbouw, de horeca en allerlei kleine zelfstandigen wordt met angst en beven de resultaten van de crisis afgewacht.

De volgende zaken zijn inmiddels duidelijk en onze gemeente Lingewaard zet ze even voor u op een rijtje.

Noodpakket
Het kabinet heeft besloten om uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Lees alle maatregelen uit het noodpakket hier.

Tegemoetkoming ZZP’ers
Eén van de maatregelen uit het noodpakket is de extra ondersteuning zelfstandig ondernemers. Voor een periode van drie maanden kan hun inkomen vanwege de coronacrisis aangevuld worden tot bijstandsniveau. Ook kunnen ze snel tot maximaal 10.157 euro lenen voor bedrijfskapitaal.

De gemeente gaat deze maatregel uitvoeren. Hiervoor moeten we eerst meer informatie krijgen vanuit het Rijk. Zodra we hier meer informatie over hebben, hoort u dat gelijk van ons. Meer uitleg van de Rijksoverheid over deze maatregel vindt u hier.

Uitstel betalen gemeentelijke belastingen
We bieden ondernemers de mogelijkheid om de betaling van de gemeentelijke belastingen uit te stellen. De uiterste betaaldatum lag op 30 april 2020. Het college heeft besloten om dit te verzetten naar 31 juli 2020. Er zijn nu twee mogelijkheden:

  • Betaalt u op een zelf gekozen moment? Dan kunt de betaling opschorten tot uiterlijk 31 juli. Hiervoor hoeft u geen actie te ondernemen.
  • Betaalt u via een automatische incasso in tien termijnen en biedt dit onvoldoende ruimte? Dan kunt u uitstel van betaling aanvragen. De gemeente schort dan de incasso op tot 31 juli 2020. Het dan openstaande bedrag incasseren we vanaf 31 augustus 2020 in vijf gelijke maandelijkse termijnen. Het is niet meer mogelijk om de eerste incassotermijn van 31 maart 2020 te blokkeren. Ondernemers die uitstel willen aanvragen voor de automatische incasso kunnen dit vanaf maandag 23 maart digitaal aanvragen op www.lingewaard.nl.

Helpdesk ondernemers Lingewaard
We zijn samen met ondernemers uit Lingewaard gestart met het voorbereiden van een helpdesk voor ondernemend Lingewaard. Met advies van en voor lokale ondernemers. Financiële adviseurs uit Lingewaard adviseren nu al over werktijdverkorting, helpen met het aanvragen van Bbz regelingen, ondersteunen in aanvragen voor uitstel rente en aflossing bij banken en helpen bijvoorbeeld bij afspraken over huurverplichtingen. Doel is om deze helpdesk aanstaande maandag operationeel te hebben.

Zodra meer bekend is over deze helpdesk, laten wij dat u ook weten.

Vragen
U kunt ons bereiken via ondernemersloket@lingewaard.nl. Wij proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en hopen dat u begrip heeft voor de vertraging van beantwoorden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*