Spontane vendelhulde voor Merlijntjes

De oproep in dit vrolijke hoekje aan durpelingen om in Coronatijd ook eens iets leuks te doen voor de alleenstaande ouderen is niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Afgelopen dagen kregen de oudjes al tekeningen, kaarten en brieven van jong en oud toegestuurd.

Zaterdag kwamen een aantal lammetjes even langs om de lente in te luiden (zie HIERO) en zondagmiddag stond het volgende evenement alweer gepland. Want twee vendeliers en de kapitein van schutterij Gijsbrecht van Aemstel kwamen spontaan in vol ornaat een muzikale vendelhulde brengen vóór het gebouw van de Merlijn.

Het oorspronkelijke idee was afkomstig van dhr. Gerrie Milder die het liefst met voltallige schutterij en prachtharmonie richting de Clara was gemarcheerd, maar ook besefte dat samenscholingen en grote groepen mensen dicht op elkaar géén goed idee was in coronatijd.

En dus vendelden op de klanken van het “Kleine café aan de haven” slechts twéé vendeliers – het illustere duo Wilco Witjes en Hans van ’t Hullenaar – zich het schuum op de rug en ut broes op dn moel, want er stond een straffe wind en de hoeden waaiden alle kanten op.

De Merlijntjes, die kort daarvoor al waren ingelicht, zaten allemaal met de neus voor het raam te kijken en genoten.

Een spontaan en prachtig initiatief dat erg in de smaak viel bij Merlijntjes en personeel.

Enne… voor de statistici: de twee vendeliers stonden héél graag meer dan 1,5 meter van elkaar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*