Doornenburg is er stil van…

Het aantal berichten van verenigingen en organisaties die aan LOCKDOWN doen stroomt inmiddels binnen op de krappe burelen van dit webhoekje.

Zo meldt het Vrouwengilde Doornenburg dat de lezing en bijeenkomst van aanstaande maandag in zaal Kort Oisterwijck komt te vervallen in verband met de Coronacrisis.

Ook Kasteel Doornenburg meldt het volgende: “In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus last Kasteel Doornenburg al zijn publieksactiviteiten af. Vooralsnog blijft deze maatregel van kracht t/m 31 maart 2020. Bezoekt u het kasteel in groepsverband buiten de reguliere activiteiten om neem dan contact op met de desbetreffende organisator.
De Herberg (horeca) is wel geopend en maakt voor de komende tijd een eigen afweging qua doorgang van activiteiten. Ook de voorburcht kunt u op eigen gelegenheid bezoeken”.

De lokale kruidenierswinkels maken ook de wildste taferelen mee. In Gendt zag men vele winkelwagentjes met uitpuilende pakken wc papier uit de Albert Heijn komen. Een aantal schappen zijn leeggekocht maar worden snel weer aangevuld door de winkelketen.

Blijkbaar slaat bij een aantal inwoners de paniek toe. Paniek die volkomen onterecht is.

 

1 Comment

 1. Een noodkreet!

  Lieve mensen, het is totaal overbodig, absurd, te gek voor woorden!!!
  Hamsteren is NIET nodig. Er is voorraad genoeg. De producten worden steeds opnieuw aan/bijgevuld!
  Laten we het gezond verstand gebruiken en ons niet gek maken. Er zijn óók mensen, die de plank mis grijpen om boodschappen in huis te halen. Mensen, die pas in de avonduren kunnen winkelen, omdat ze overdag aan het werk zijn. De voedselbanken, waar een tekort ontstaat.
  Laten we doen, wat wél belangrijk is en de regels in ácht nemen, die de overheid ons opdraagt.

  Een bezorgde inwoonster van Doornenburg.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*