BREKEND: Doornenburg staat (bijna) stil

De door de overheid aangekondigde overheidsmaatregelen met betrekking tot de Coronacrisis hebben ertoe geleid dat organisaties, die in Doornenburg actief zijn, hun activiteiten hebben opgeschort.

Het was al eerder bekend gemaakt dat vandaag het maandelijkse ‘Efkes un bèkske’ bijtötelmomentje, georganiseerd door SWL, Leefbaar Doornenburg en het Ontmoetingscentrum, zou vervallen.

Op aandringen van de burgemeester van Lingewaard heeft ook Stichting Ouderen Doornenburg besloten al haar activiteiten tot 1 april te laten vervallen. Onze lokale overheid heeft trouwens alle organisaties die binnen de gemeentegrenzen met senioren werken aangeschreven om dit te doen, omdat die doelgroep het meest kwetsbaar is voor het Coronavirus.

Dat betekent voorlopig géén soos, callanetics, koersbal en zo in het Ontmoetingscentrum.

Ook sportvereniging GVA volgt het advies van de KNVB waardoor alle wedstrijden binnen het amateurvoetbal vervallen tot 1 april. Dit betekent dat er zowel komende zaterdag en zondag als de twee weekeinde daarop (21/22 en 28/29 maart) niet gevoetbald wordt op amateurniveau. Ook vervallen alle trainingen of andere evenementen (sportgroepen, biljarten, klaverjassen) bij GVA.

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel laat weten dat zij haar jaarlijkse feest voor de Witte Ploeg – dat zaterdag zou plaatsvinden – heeft afgelast in verband met de Coronacrisis. Ook zijn allerlei activiteiten op schuttersgebied, zoals het Gelders Kampioenschap Vendelen in Didam dat op 29 maart stond gepland, voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Meer informatie over de Coronacrisis in Lingewaard leest u HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*