Sterre kieke op fort Pááándere

Het Coronavirus is al wekenlang hét gesprek van de dag, en ondanks alle maatregelen lijkt het virus zich steeds meer uit te breiden.

Op internationale vliegvelden worden reizigers gecontroleerd en volgens sommige bronnen zelfs gevisiteerd. Men gaat soms heel ver.

Een andere vorm van sterren kijken en zoeken naar een zwart gat wordt beoefend op fort Pááándere. Daar geven amateur astrologen op zaterdagavond 28 maart uitleg over de sterrenhemel en wat daar allemaal te ontdekken is.

“Het waarnemen van objecten aan de avond-of nachthemel is een interessante en spannende bezigheid. Met het blote oog is er al veel te zien maar met behulp van optische hulpmiddelen kunnen er veel meer objecten zichtbaar worden. De kwaliteit van de hemel is de belangrijkste invloed op de kwaliteit van de sterren, planeten en deepsky objecten die je kunt observeren. Na een regenbui is de hemel compleet transparant omdat de regen smog en andere stofdeeltjes uit de lucht “wast”, aldus het persbericht.

In het fort wordt voorafgaand aan het sterren kijken een lezing gehouden.

De kosten voor dit evenement op zaterdagavond 28 maart, tussen 20.00 en 22.00 zijn €7,50 per persoon, inclusief één consumptie. Wegens beperkte beschikbaarheid en het belang van goede weersomstandigheden is inschrijven voor dit evenement verplicht.

Inschrijven kan HIERO

foto: Theo Adolfs

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*