Fort zoekt vrijwilligers vóór start nei-je seizoen

De beheerder van fort Pááándere, Jos Peters, is druk. Heel erg druk.

Want de belangstelling voor het oude vestingwerkje groeit met de dag. En dat betekent dat er steeds meer een beroep wordt gedaan op de vrijwilligers die het fort draaiende houden.

Daarom zoekt de organisatie met enige spoed vrijwilligers. En omdat ze eigenlijk het helpende hèjjesbestand willen uitbreiden van 65 naar 85 medewerkers wordt op 21 maart een Open Dag georganiseerd met als doel vrijwilligers te werven. Een soort ‘First Dates’ voor liefhebberTs van historie en werken met mensen.

Men zoekt vrijwilligers voor een breed scala aan functies: van gidsen tot chauffeurs die de bezoekers heen en weer brengen met de tuk-tuk. Van groenwerkers tot baliemedewerkers.

“Momenteel komen de meeste vrijwilligers uit Lingewaard, maar hopelijk zijn er ook geïnteresseerden uit de Liemers, Over-Betuwe of Arnhem en Nijmegen”, aldus Jos.

Hopelijk wordt het bestand tijdig opgevuld, want men verwacht dit jaar zo’n 15.000 betalende bezoekers en 15,000 bezoekers die alleen voor het uitzicht of de koffie komen.

Het seizoen start voor het fort op 17 april 2020. In het voorjaar is het fort echter ook al geopend op woensdagen en in het weekend. In de hoogzomertijd is het fort alle dagen – behalve maandag – geopend.

foto: Dirk Oomen

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*