Durpse knotploeg ontvangt gift AVR Duiven

zo sta je op de léér wilgen te snoeien en zó kom je met beide benen weer op de grond om een geldprijs in ontvangst te nemen. het leven van een knotploegerT blijft vurrukkuluk

Hee, waar blijft het dagelijkse durpse Doornenburger nei-js vandaag, zult u denken.

Maar soms moet je even geduld hebben omdat het nei-js HEIT van de NOALT is.

Zo was vanmorgen de durpse KNOTPLOEG onder leiding van supervisor Alex van Alst begonnen met het knotten van een reeks knotwilgen bij de ‘Botterfabriek’. Of liever: de boerderij van de Botterfabriek. Huiselijk stekje aan de Blauwe Hoek van Lingewaardse wethouder Aart Slob.

En tijdens het harde maar gezellige werk kreeg de zwoegende ploeg van licht en donker een gift uitgekeerd door AVR Duiven. Het bedrijf zorgt ervoor dat al het afval van Lingewaard en wijde omgeving effectief en milieuvriendelijk wordt verbrand.

Het verhaal erachter gaat als volgt: als de productiedoelen van de maand zijn behaald doneert AVR € 100 in de bedrijfskas. En eens in de zoveel tijd worden geldprijzen uitgereikt aan regionale doelen die door het personeel worden aangedragen.

En vandaag keer was de knotploeg de gelukkige. Planmanager Robert Hageman hees zich vandaag persoonlijk in een driedelig pak zijn lieslaarzen om de klup tussen de wilgen en met de pote ien de zut de geldprijs van € 750 te overhandigen aan zegsman Theo Vos en de knotterTs.

Van het geldbedrag wordt materiaal aangeschaft om ook in de toekomst te kunnen knotten: zagen, ladders maar ook goede handschoenen.

En een pet. Voor als het regent.

Dit is die sloot van die ouwe koeien…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*