Internationale dag van de piano

Nederland, Amsterdam, 21 december 2010 Ivo Janssen, pianist Foto: Merlijn Doomernik

Zaterdag 28 maart 2020 neemt kasteel Doornenburg deel aan de internationale dag van de piano.

Concreet betekent dat dat pianist Ivo Janssen ons durpke met een pianoconcert komt verwennen.

In juni 2013 speelde hij in de Doornenburgse Martinuskerk (de Ridderzaal was te klein) voor een enthousiast publiek Simeon ten Holt’s “Canto Ostinato” in een decor van geprojecteerde patronen op een groot scherm van de kunstenaar Bonnie Willems.

Sinds zijn debuut in het concertgebouw in 1988 treedt Ivo Janssen veelvuldig op. Hij oogstte veel lof met het op CD vastleggen van het complete werk voor klavier van J.S.Bach. Ook geeft Ivo Janssen zeer succesvol recitals in Janssenbeton, muziekvooronder. Dat vindt plaats in een voormalige betonnen munitieboot midden in Amsterdam, waarin hij eigenhandig een concertzaal heeft gebouwd.

Nadat de afspraken met Ivo Janssen en Kasteel Doornenburg waren gemaakt kwam het bericht van Ivo over de ziekte aan zijn handen, en de aankondiging van zijn afscheid als pianist. Ivo lijdt aan de ziekte van Dupuytren en begint hinder te ondervinden van de langzaam toenemende kromstand van zijn pinken, en de afnemende spreiding van zijn handen. Zolang het goed genoeg gaat blijft hij concerten geven. Ivo kiest voor het concert op 28 maart voor de componisten Bach, Brahms en Ten Holt”, aldus het persbericht.

SHOWTIME is om 16.00 uur, inloop 15.30 uur
Entree: € 20,00
Reserveren? Graag! Dat kan mer mail (HIERO) of bel 06 10395449

Nederland, Amsterdam, 21 december 2010
Ivo Janssen, pianist
Foto: Merlijn Doomernik

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*