Opa vertelt (1)

Voor iedere echte DoornenburgerT (en ook vele buutedurpsen) is de historie van Doornenburg vaak een plezant onderwerp van gesprek.

Dat was ook in het verre verleden zo. Een vaste lezerT van dit olijke webhoekje bracht twee dagboeken onder de aandacht van de redactie met daarin beschrijvingen van twee bezoekjes aan ‘Den Doornenburg’.

Het eerste fragment betreft een bezoek aan ‘slot Doornenburg’ op 12 oktober 1834, waarin de schrijver het slot, de voorburcht en de omgeving van kasteel Doornenburg beschrijft, en kennis maakt met de 80-jarige freule Van Delwich.

Poets uw brilletje op, pak een pötje koffie (of een bèkske) en ga er maar eens lekker voor zitten: vandaag dagboek 1! (wordt vervolgd)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*