Ridders van Gelre bezoeken kasteel Doornenburg

Nei-js vanaf de stoere kantelen van kasteel Doornenburg!

Want op zaterdag 7 maart strijken de Ridders van Gelre neer op kasteel Doornenburg. Tussen 8.00 en 9.30 uur verzorgen ze een speciale radio uitzending in het kader van de Gelredagen, waarin iedere zaterdagochtend een historische locatie centraal staat. Dit keer is kasteel Doornenburg aan de beurt met zijn fascinerende geschiedenis.

Tijdens deze Gelredag worden bezoekers vanaf 10.00 uur welkom geheten in de kapel op de voorburcht door de beide ridders, René Arendsen en Bas Steman. Samen in pak en met vlag zullen ze in de kapel vertellen over de plannen voor komend jaar, gevolgd door een korte inleiding over de geschiedenis van kasteel Doornenburg.

Hierna kunnen bezoekers met gidsen het kasteel bezoeken, alsook de bijzondere kruidentuin die onlangs in oude luister is hersteld.

De Gelredag is tussen 10.00 en 12.00 uur en deelname aan de rondleiding is gratis.

Na 12.00 uur geldt weer het reguliere programma van kasteel Doornenburg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*