Verhalen over 75 jaar bevrijding in Doornenburg

** PERSBERICHT **

2 oktober 1944 is een zwarte dag voor Doornenburg. In de Rijnstraat heeft een bombardement plaatsgevonden.

Jan Derksen neemt u mee naar de plaats in de Rijnstraat waar dit is gebeurd en hij voert u daarmee ook terug in de tijd. Hij vertelt het verhaal van het leed dat het oorlogsgeweld hier heeft aangericht. Zo zit je de geschiedenis “op de huid”.

Jan heeft een persoonlijke band met dit verhaal en vindt het belangrijk dat dit doorgegeven wordt aan volgende generaties. Als onderwijzer weet hij als geen ander hoe je dat moet doen.

Op zondagmiddag 5 april vanaf 13.00 uur worden deze en andere verhalen verteld. Dat gebeurt op zes plaatsen in Doornenburg waar tijdens de tweede wereldoorlog wat heeft afgespeeld. Dat zijn indrukwekkende en mooie verhalen, met een lach en een traan.

Met de fiets legt u deze route van ongeveer 8 kilometer af. U kunt ook een deel wandelen (met de “Belevingstocht”) en als u niet kunt fietsen kunt u zich inschrijven voor de huifkar “Waay Express”. Deelnemen met eigen auto is niet mogelijk.

Startpunt is het kerkgebouw in Doornenburg. Bij slecht weer worden de verhalen verteld in het kerkgebouw, het ontmoetingscentrum en het schuttersgebouw.

Kaarten à € 2,50 (volwassenen) en € 1,50 (kinderen) zijn te koop bij Spar Doornenburg, The Read Shop Gendt en via fietstocht@jekadee.nl. Kaarten voor Waay Express en Belevingstocht uitsluitend via fietstocht@jekadee.nl. Het aantal kaarten is beperkt, wees er dus op tijd bij.

Meer informatie www.jekadee.nl /www.historischekringdoornenburg.nl.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*