Code Oranje: harde woei in Nederland

Het KNMI kondigde eerder vandaag in verband met de harde wind code ORANJE af, want MONSTERSTORM Ciara komt eraan!

Haal dus de kinderen binnen. Sjor de caravan vast. Sluit ramen en deuren. Check dakpannen, schuurtjes, schuttingen, overkappingen en schoorstenen. Bind opoe vast in de schommelstoel. Zet je auto op de handrem. Hang de vlag halfstok. Haal niet in, blijf rechts rijden en probeer tegenliggers met lichtsignalen te waarschuwen!

De voormalige tropische storm stevens met grote snelheid op Nederland Plopsaland en de rest van west Europa af om hier de boel op stelten te zetten. Met harde windvlagen en windsnelheden tot 130 km per uur.

En dat leidt tot aflastingen. In het vliegverkeer op Schiphol en vliegveld Brussel. Bij de Eredivisie van de KNVB. Maar ook eilanden als Texel, Ameland en Schiermonnikoog staan er nu alleen voor, want de veerboten liggen bijna allemaal aan wal.

Vanaf 15:00 uur is het vandaag écht feest als de storm op z’n hoogtepunt is. Daarna volgen heftige regenbuien die ons land meteen weer schoonspoelen. U bent dus gewaarschuwd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*