Veerpont “Willem” is terecht

Afgelopen week plaatsten we uit de ouwe deus van tante Teus een foto van de veerpont ‘Willem’.

Het pareltje van Jos Mattijssen deed dienst vanaf 1957 en werd ergens begin deze eeuw in 2010 vervangen door het huidige veer dat Pááándere met de rest van de wereld verbindt.

Onbekend was toen waar ‘de Willem’ zijn laatste rustplaats had gevonden.

Tot nu toe.

Want een vaste lezeres was afgelopen zomer in het pittoreske Maasbracht, een klein durpke nét onder Roermond. En vond daar, ietwat alleen en verlaten, de ‘Willem’. Op een terreintje van een sloopbedrijf waren enkele kenmerkende onderdelen van de veerpont nog herkenbaar.

Met dank voor de reactie EN de foto’s als bewijs. Doornenburg kan weer rustig slapen.

1 Comment

  1. Deze pont WILLEM kwam de 26.5.1954 tussen Dornenburg en Pannerden in vaart, ik schreef het al, en niet in 1957. De eigenaar was in 1954 Cornelissen – Jansen uit Doornenburg. Sinds wanneer Mathijsen de eigenaar is, is mij niet bekend. Overigens het archief van deze pontverbinding is/was volgens een archief medewerker maar heel sumier. Ik heb het tientallen jaren geleden eens uitgezocht in het archief te Arnhem met behulp van de gegevens en meet rapporten van de Rijks Waterstanf.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*