De ouwe deus van Tante Teus

Tante Teus is de laatste tijd weer actief, want ze nam een verfrissende duik in de oude, stoffige kelder.

En kwam met bijgaand prentje tevoorschijn. Uit 1980 dit keer, dus nog niet zo héél belegen.

Het is de oude “Pont van Jos” die ergens deze eeuw werd vervangen voor een fonkelnei-je veerpont waarmee we vandaag de dag nog steeds in Pááándere Land van Woater en Wiend kunnen komen.

Deze pont is in 1951 gebouwd op de werf Guttehoffnungshütte in Walsum Dld. Tot het voorjaar van 1954 was deze pont op de Rijn in Emmerik in vaart, niet als gierpont maar werd door een  sleepbootje voortgestuwd. Sinds juni 1954 werd de pont gebruikt als veer tussen Doornenburg en Pannerden. Dat was tot 2010, daarna werd de pont aan een scheepswerf in Limburg verkocht. Het huidige verblijf is onbekend“, zo liet een bron weten.

4 Comments

  1. De bron was de Gelderlander van de 28.5.1954. De eigenaar in Emmerik was ene heer Bos, en daar was deze pont tot 1.5.1954 op de Rijn aldaar in vaart. De nieuwe eigenaar in Doornenburg was J.Cornelissen. De pont is 1951 op de werf Guttehoffnungshütte in Walsum Dld. gebouwd.

    • Volgens een informatie van de scheepswerf Tinnemansin Maasbracht is de pont inmiddels na 2015 gesloopt. Nog een correctie, ik had geschreven dat deze pont in 1951 was gebouwd, maar dat moet volgens het officiele Kadaster Scheepsmetingen, het jaar 1950 zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*