Deel Doornenburg wordt 60 km-zone

Sommigen lezen dagelijks hun regiobode, de Telegraaf of het NRC, anderen vermaken zich met de immer vermakelijke en gevarieerde Staatscourant.

Zo lazen we pas nog de inbreng van onze Bemmelse raamtijgers over het “Verkeersbesluit uitbreiding 60 km/h-zone buitengebied Doornenburg-noord“.

Doornenburg-noord.

U weet wel, het stadsdeel dat ligt aan het einde van die lange uitvalswegen vanaf Doornenburg-Centrum, nét naast de Périphérique en de ontsluiting van Nederland op de rest van de wereld.

In Doornenburg-noord krijgen ALLE wegen een 60-km bestemming. Zo mag je volgens deze officiële spreekbuis van de overheid géén 80 km meer rijden op de Koffiemolen, Lingeweg, Roswaard, Scherpekamp en de buiten de bebouwde kom liggende delen van Riiiiiiiiiiiiiiiiiiienstroat en Kerkstraat.

Een normaal mens zou het überhaupt niet voor elkaar krijgen om dit soort snelheden te rijden in de allerpiepkleinste straatjes van de Domicile Doornenburg. Gelukkig grijpt ambtelijk Nederland in, organiseert een aantal bijeenkomsten en vergaderingen, schrijft uitgebreide verkeersplannen en legt dit voor aan gemeentelijke, provinciale en landelijke overheden. Waarna de maximum snelheden worden vastgesteld.

Plaatsing in de Staatscourant is de allerlaatste druppel om deze emmer officieel gevuld te krijgen.

Wat zal het leven plotseling rijk zijn, daar in Doornenburg-noord.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*