Procedure levert 34 kandidaten burgemeesterschap op

Goed nei-js uit het Lingewaardse gemeentehuis: er zijn 34 sollicitaties binnengekomen voor de functie van burgemeester.

Problemen met gekaapte Citrix software hebben het enthousiasme voor de vacature in ieder geval niet tegengehouden, en dus mag de sollicitatiecommissie aan de slag.

De cijfers over de sollicitanten die tot nu toe bekend zijn gemaakt: van de 34 kandidaten zijn er 11 vrouw, 23 man en er zit géén transgender tussen. Maar je weet nooit bij politici.
Politieke stromingen: 11 VVD’ers, 9x CDA, 1x D66, 1x SP, 1x Groen Links, 1x 50-Plus, 1x PvdA en de rest komt uit lokale partijen of is ‘ongebonden’ qua politieke kleur. De jongste kandidaat is 21 jaar, de oudste is 63 jaar.

Dan het belangrijkste: wat is de politieke en maatschappelijke ervaring voor zo’n functie. Onder de kandidaten zitten 4 (oud)burgemeesters, 13 (oud)wethouders, 3 (oud)gedeputeerden en 6 volksvertegenwoordigers uit bijvoorbeeld gemeenteraad. De overige 8 kandidaten hebben geen bestuurlijke ervaring bij een gemeente.

Zoals gezegd mag de sollicitatiecommissie nu aan de slag om hier een geschikte kandidaat uit te distilleren. In april horen we wat het is geworden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*