“Luierkruiers” mopperen over Lingewaardse luierinzameling

Bewoners van Lingewaard zijn ontevreden over de wijze waarop sinds 1 januari luiers worden ingezameld. Ze moeten daarvoor met hun luierzak naar spaarzame verzamelplaatsen in de woonkernen. En dat vinden ze niet leuk.

Hilarisch berichtje gelezen in onze regiobode. “Lingewaard moet nog erg wennen aan luierinzameling” kopt de krant.

Met name in kernen als Huessen Trollydurp en Gendt wordt flink gemopperd want het aantal plaatsen waar de luierzakken gratis verkrijgbaar zijn is blijkbaar beperkt. Bovendien moeten de luierkruiers het huis uit om hun afval kwijt te kunnen terwijl dit jaar de kosten voor afvalinzameling juist fors omhoog is gegaan.

Méér betalen voor minder inzameling valt nooit goed bij een échte Hollander, en wie is dat niet.

Luierinzameling wordt in Nederland al langer verricht maar de ging tot op heden HE-LE-MAAL aan Lingewaard voorbij. Wel vreemd, want je zou zeggen dat met de vergrijzing  van het platteland de kilo’s incontinentiemateriaal toch behoorlijk moet zijn.

Wethouder Theo Janssen van Luierzaken en Kliko’s heeft echter het gemeentelijke beleid dit jaar aangepast en dat betekent zoals gewoonlijk dat de burger meer mag betalen voor minder.

Vandaar veel gemopper met een luchtje. En da’s mooi shit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*