Herstart open avonden Historische Kring Doornenburg

De Historische Kring Doornenburg is weer terug van kerstreces en houdt vanavond haar tweewekelijkse open inloopavond in het Ontmoetingscentrum.

Het is de eerste werkavond van 2020 en dus is er weer een emmer met oliebollen  kisten vol vuurwerk  gelegenheid voor alle geïnteresseerden om in de archieven van ‘Doornenburg Vroeger’ te duiken en mooie verhalen, foto’s, boeken of filmpjes tevoorschijn te toveren. Of te luisteren naar de kringleden die boordevol verhalen zitten.

De vereniging is bovendien hard bezig met de voorbereidingen voor het ‘Vrijheidsweekend’ dat begin april plaatsvindt. Begin april 1945 reden de geallieerde tanks het verwoeste Doornenburg binnen en daarmee was de bevrijding een feit.
Niet dat dat veel mensen op de been bracht want héél ut durp was zo verlaten als het Bemmelse gemeentehuis op een willekeurige vrijdagmiddag.

Daarom jubelen we 75 jaar na dato – begin april 2020 – met de Historische Kring mee om de bevrijding van toen te herdenken. Want wie weet hoe de wereld (lees: Doornenburg) er uit zou hebben gezien als die er niet was gekomen.

Bevrijdingsboog in Doornenburg (ca. 1950)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*