Doornenburgse straten krijgen nei-je categorie sticker

Onlangs liet de gemeente Lingewaard een inventarisatie uitvoeren over de uitstraling en staat van de wegen in de gemeentelijke durpkes.

Conclusie: veel wegen moeten worden aangepast omdat bijvoorbeeld verkeersintensiteit of het gebruik is veranderd in de loop der jaren. In met name Huessen, Bemmel en Gendt moet er nogal wat aangepakt worden volgens het opgestelde ‘wegencategoriseringsplan’.

Doornenburg heeft ook wat opmerkingen gekregen. Vooral voor de Duusterestroat ziet het College het duuster in. De straat krijgt daarom een upgrade als tweede hoofdontsluitingsweg van Doornenburg. De eerste is de Van der Schuerenweg. Wat precies de gevolgen van die upgrade zijn is niet bekend gemaakt.

Verder krijgen in het buitengebied rond Gendt en Doornenburg alle wegen een ’60-km status’. Nu mag er formeel nog 80 km/uur  gereden worden. Snelheidsremmende maatregelen zijn daarbij wel gewenst maar hebben geen prioriteit bij de raamtijgers van Bemmel.

Tenslotte zou de voorrangssituatie in Doornenburg nog aangepast moeten worden bij de splitsingen Pááánderseweg-Kerkstraat/Homoetstraat.

Of alles ook daadwerkelijk doorgaat is afhankelijk van de gemeenteraad. Die moet het wegencategoriseringsplan nog vaststellen.

foto: Maarten Kramer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*