2020… de Nei-jjoarsrecepties (2)

(vervolg) Vrijdagavond 3 januari zagen we de actieve leden van schutterij Gijsbrecht van Aemstel richting ‘kleine café’ achter het schuttersgebouw van Doornenburg fietsen, want ook daar werd een nei-joarsreceptie georganiseerd.

Leden van de ‘Witte boksenploeg’, ere-leden, gildemeesters, oud-bestuurders, jeugd en koningspaar Patrick en Cynthia Leenders stonden opeengepakt te luisteren naar de nieuwjaarsrede van president en voorzitterT Martijn Claassen.

De eindboas liep stap voor stap nog eens het afgelopen jaar door om alle hoogtepunten van het schuttersleven naar voren te halen.

Na afloop werd nog even stil gestaan bij het afscheid van kermisportier Harry van Alst die ook aanwezig was. Harry stond jarenlang tijdens feesten trouw aan de deur alle bezoekers te controleren op lidmaatschap en leeftijd. Afgelopen kermis gaf Harry al aan dat het zijn laatste zou zijn.

Voorzitter Martijn bedankte hem voor al zijn werk en bood een fles wijn aan, waarna het eerste schuttersfeestje van 2020 voluit ging. Het bleef nog lang onrustig in het durpke dat we allemaal zo goed kennen…

(wordt vervolgd)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*