Het Grote Doornenburger Jaaroverzicht (9)

Het jaar loopt ten einde en ook Doornenburg moet eraan geloven: de onvermijdelijke jaarlijstjes!
Want wat gebeurde er allemaal afgelopen jaar in het durpke dat we allemaal zo goed kennen? DeDoornenburger zette het belangrijkste nei-js nog eens op een rijtje, zittend onder de kerstboom in de kerstkribbe met een tapasplankje en een goed glas whisky…

September 2019

Begin september beslissen de schutters tijdens hun jaarvergadering dat de prijs van het bier ongewijzigd blijft. De vergadering is altijd een lekkermakertje als opmaat naar de jaarlijkse kermis- en schuttersfeesten.

Harmonie St. Caecilia oefent zich ut muk omdat in oktober haar ‘Scary Symphony’ concerten staan geprogrammeerd.

Op het kasteel en het fort staat op zondag 15 september de Open Monumentendag gepland. In datzelfde weekend verruilt schutterskoning Bert van Deelen zijn harnas met koningszilver met zijn colbertje. Nei-jste schutterskoning wordt Patrick Leenders en oud-burgemeester en beschermheer van de schutterij Rob Persoon ontvangt de ‘Gijsbrecht’.

Een weekje later dendert de ‘Truckrun’  vanuit Gendt door de Betuwe en doet ook Doornenburg aan. Stichting Ouderen Doornenburg organiseert de ‘Dag van de Senioren’ in het OoCéé en Dick van Altena zingt het dak van de statige ridderzaal tijdens zijn Noa-zommer concert.

De MOV verzamelt al wat materiaal voor de komende rommelmarkt en enkele bobo’s van de UNESCO inspecteren fort Pááándere voor een mogelijke ‘Werelderfgoed’ medaille. Een medaille die in de loop van 2020 wellicht wordt toegekend?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*