Het Grote Doornenburger Jaaroverzicht (7)

Het jaar loopt ten einde en ook Doornenburg moet eraan geloven: de onvermijdelijke jaarlijstjes!
Want wat gebeurde er allemaal afgelopen jaar in het durpke dat we allemaal zo goed kennen? DeDoornenburger zette het belangrijkste nei-js nog eens op een rijtje, zittend onder de kerstboom in de kerstkribbe met een tapasplankje en een goed glas whisky…

Juli 2019

Het allereerste weekend van juli staat de laatste jaren in de belangstelling van ridderminnend Nederland. Ook dit jaar werd ‘De Slag om Doornenburg’ gehouden.

Marianne Schuurmans zwaait definitief bye bye naar Lingewaard en onze buufjes in de Heerlijkheid Hulleze zijn een petitie gestart om de ontgassing van schepen vlak vóór onze durpkes tegen te gaan.

Verder is het de tijd van rust, schoolvakanties en er worden zomeractiviteiten georganiseerd door Ouderenwerk, de Zonnebluumkes en bovenop fort Pááándere is een speurtocht.

In het Ontmoetingscentrum wordt de vakantietijd aangegrepen om enkele zalen op te knappen, er komt een tweede spiegelwand in het gebouw. Kasteel Doornenburg is een paar dagen lang het hart van de Jehova’s Getuigen: er strijken zo’n 1700 gelovigen neer die de leer van Christus meebrachten.

Bij een ernstig auto ongeluk in de Krakkedel raakt een automobiliste zwaargewond. Een aantal durpelingen lopen dit jaar – alweer – mee met de Nimwègse Vierdaagse. GVA krijgt eindelijk een kunstgrasveld en Floris – Rutger Hauer – overlijdt na een kort ziekbed. Op het kasteel hangt de vlag halfstok.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*