Het Grote Doornenburger Jaaroverzicht (5)

Het jaar loopt ten einde en ook Doornenburg moet eraan geloven: de onvermijdelijke jaarlijstjes!
Want wat gebeurde er allemaal afgelopen jaar in het durpke dat we allemaal zo goed kennen? DeDoornenburger zette het belangrijkste nei-js nog eens op een rijtje, zittend onder de kerstboom in de kerstkribbe met een tapasplankje en een goed glas whisky…

Mei 2019

Kasteel Doornenburg scoorde een supersubsidie van 5 ton waarmee ze haar toekomstplannen veilig stelde en de Bed&Breakfast wens héél dichtbij kwam.

Op 4 en 5 mei werden respectievelijk de doden herdacht en de vrijheid gevierd, waarbij voor het eerst het Nationale Bevrijdingsvuur uit Wageningen helemaal naar Doornenburg reisde.

Op 11 mei opende Het Blauwe Huukske voor het eerst haar deuren na officieel geopend te zijn door Net Welling, en ook werd bekend dat pastor Peters stopt. Koor Jekadee zingt twee avonden de kerk vol door hun jubileumconcerten ’50 Tinten Grijs’.

Op kasteel Doornenburg werd – 6 maanden te vroeg! – Sinterklaas gesignaleerd. Op 25 mei werd de op één na laatste BURGRUN gereden en fort Pááándere exposeert foto’s en verhalen over ‘150 jaar fort Pááándere’.

Méér lezen? Klik HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*