Het Grote Doornenburger Jaaroverzicht (4)

Het jaar loopt ten einde en ook Doornenburg moet eraan geloven: de onvermijdelijke jaarlijstjes!
Want wat gebeurde er allemaal afgelopen jaar in het durpke dat we allemaal zo goed kennen? DeDoornenburger zette het belangrijkste nei-js nog eens op een rijtje, zittend onder de kerstboom in de kerstkribbe met een tapasplankje en een goed glas whisky…

April 2019

Het eerste weekend van april kenmerkt zich altijd door wandelaars. De jaarlijkse kasteeltocht trok weer veel fanatieke wandelaars. Geestelijk wandelen deden de bezoekers van de Quiz avond van de Historische Kring. De vraag “Wie kent Doornenburg het best?” kon door de aanwezigen worden beantwoord aan de hand van oude (en nei-je) foto’s van ons durpke.

Omdat de lente weer voluit uit de startblokken kwam werd het authentieke jeu de boules spelen weer opgepakt, zagen we de eerste peddelaars van Lingevaart weer op de Linge verschijnen en hield motorclub MCKO haar lenterit.

De blagen van basisschool de Doornick liepen zich ut schuum op dn rug voor de MOV Sponsorloop, de AardBeijer aan de Pááánderseweg schoof de eerste bakjes met zomerkoninkjes weer in de trekautomaat, Dagbesteding de Hofstede werd officieel geopend en oud-voorzitter van schutterij Gijsbrecht van Aemstel – Geert Claassen – werd benoemd tot ere-lid van de klup nadat hij ‘s morgens héél vroeg werd ‘geëerd’ door de Serenade Brigade.

Tenslotte werd Koningsdag groots gevierd tussen de regenbuien door en afgesloten met de stiletto race, die opnei-j werd gewonnen door Eindboas Sabine Vernooij.

Méér lezen? Klik HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*