Het Grote Doornenburger Jaaroverzicht 2019 (3)

Het jaar loopt ten einde en ook Doornenburg moet eraan geloven: de onvermijdelijke jaarlijstjes!
Want wat gebeurde er allemaal afgelopen jaar in het durpke dat we allemaal zo goed kennen? DeDoornenburger zette het belangrijkste nei-js nog eens op een rijtje, zittend onder de kerstboom in de kerstkribbe met een tapasplankje en een goed glas whisky…

Maart 2019

Maart 2019 start sterk met een ongeëvenaard lichtfestival op kasteel Doornenburg. Het internationale evenement duurt 9 dagen en trekt meer dan 10.000 bezoekerTs! Dat is anders bij de carnavalsoptocht, hoewel ook daar een toename te zien is in karren en deelnemers.

Op de seniorencarnaval worden Geert en Lenie het prinsenpaar 2019. De schippersvereniging exposeert in het Ontmoetingscentrum waar ook BHV cursussen plaatsvinden die door het dorpshuis zelf worden georganiseerd.

De Provinciale Statenverkiezingen gaan nét vooraf aan een lezing over het ‘verdronken kasteel Hulleze’ dat daar ergens in de 17e eeuw is weggespoeld door de Woal. De locatie is waarschijnlijk gevonden maar bodemonderzoek is onmogelijk door de ligging van de rivier. Die spoelt als een wc nog steeds door.

Méér lezen? Klik HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*