Het Grote Doornenburger Jaaroverzicht 2019 (1)

Het jaar loopt ten einde en ook Doornenburg moet eraan geloven: de onvermijdelijke jaarlijstjes!
Want wat gebeurde er allemaal afgelopen jaar in het durpke dat we allemaal zo goed kennen? DeDoornenburger zette het belangrijkste nei-js nog eens op een rijtje, zittend onder de kerstboom in de kerstkribbe met een tapasplankje en een goed glas whisky…

Januari 2019

Januari 2019 opent met een rustige oud-en nei-jjoarsnacht, waarmee vooral burgemeester Marianne Schuurmans erg verguld is. Niemand – inclusief zijzelf – weet dan dat haar laatste jaar in Lingewaard allang is aangebroken.

Harmonietröter Arnold v.d. Sant wint de prestigieuze Kapelaan Walterstrofee en in de Duusterestroat deed een auto spontaan de dubbele flipflap en belandde in de sloot. De spaaractie voor de DUO fiets komt goed op gang en TV Gelderland bezoekt Doornenburg in verband met de opening van de fonkelnei-je “Anita en Ed Fankamer” van José van Hans. Ook RTL Late Night liet de beelden zien, waarmee José in één klap wereldberoemp werd!

Verder veel gegil aan de Pááánderseweg, want daar viert het Vrouwengilde haar 65-jarige jubileum in Zaal Kort Oisterwijck. Aan de Riiiiiiiendiek gilt er wat anders: de brandweer. Daar brandt een drugslab af en in een flat in de Blauwe Hoek speelt een echtpaar ‘hamertje tik’.

De vrouw wint.

Meer lezen? Klik HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*