Tsunami-des-Doods: muizen!

De regiobode en zelfs de landelijke kranten staan er vol van: sinds deze week heerst de MUIZEN CRISIS!

Wetenschappers met hun hèjjes ien ut hör, want niemand kan goed verklaren waarom er juist nu een muizenplaag heerst in grote delen van Nederland, en met name in de Achterhoek, de Liemers en de westelijke Betuwe.

Enorme muizenfamilies bevolken inmiddels de weilanden en polders. Bestrijdingsmiddelen of onder water zetten van de gebieden helpt niet. Muizen vreten massaal de weilanden kaal en staan op pole position qua herkauwcapaciteiten. Heeft Bertha32 definitief afgedaan? Is het Goodbye koetjes, Hello Mickey’s?

Wellicht is er méér aan de hand. Misschien hebben protesterende boeren hun geheime wapen ingezet in plaats van te trekkeren naar Den Haag. Vanuit de politiek gaan stemmen op die Geert Wilders de schuld geven vanwege zijn “Wil je méér-méér-méér of minder-minder-minder?” vraag. Of komt het door een teveel aan CO2 in de lucht? Zijn de muuskes ‘airborne’ gegaan en worden ze van de lucht al zwanger?

Het Kennis- en Adviescentrum Dierenplagen en de Wageningse Universiteit zeggen dat nader onderzoek nodig is om de oorzaak te achterhalen. En dat is belangrijk om deze situatie in de toekomst te voorkomen. Het geld daarvoor moet uit Den Haag komen, maar daar is het stil. ‘Muis’stil.

Hopelijk komt er snel een oplossing voor deze nei-je tegenslag voor de boeren. EN voor de bakkers.

Want die klagen inmiddels ook steen en been. Ze kunnen het werk niet meer aan, er zijn teveel muisjes voor hun beschuit!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*