Dag Sinterklaasje, dáág, dáág…

Sinterklaas is vandaag jarig en dus is het de laatste dag van 2019 dat we de goedheiligman nog zien rondbanjeren in en rond ons durpke.

Sinterklaas (koosnaampje voor Nicolaes van Myra, 280 n.Chr. en daarom al héél lang ingeschreven bij de Merlijn) zagen we 16 november jl. in Apeldoorn aankomen, waarna hij met spoed richting Doornenburg reed om toch vooral tijdig alle ieniemienies te begroeten. En om die peuterschoentjes te vullen natuurlijk.

Afgelopen weken werd de Sint gespot op locaties als kasteel Doornenburg, bij de Merlijntjes, bij GVA, in het Ontmoetingscentrum, aan de Luyen diek en bij talloze gezinnen in het durpke dat we allemaal zo goed kennen.

Vanavond zwaaien we de Goedheiligman uit. In stilte, dus zonder makkers en zonder wild geraas.

Totdat hij – en de traditionele Zwarte Pietendiscussie – weer verschijnen in Nederland op zaterdag 14 november 2020 …

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*