Doornenburg ontvangt: Fay Lovsky

Vanmiddag speelt de akoestische bluegrass/popformatie STEAM POWER op kasteel Doornenburg.

We schreven er al eerder over. Om de beurt nemen de leden van Steam Power de leadzang voor hun rekening en iedereen heeft meegeschreven aan de stukken.

Kopstuk Fay Lovsky is tussen de heren het bekendste snuutje. In de jaren ’80 en ’90 schreef en zong ze hits als “Christmas was a friend of mine”, “Appellation Controlé” en “Maggie”. Destijds maakte ze albums op haar zolderkamertje met alleen een bandrecorder waarop ze alles zelf inspeelde.

Nu staat ze absoluut niet alleen, want de vier muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend op podia in binnen- en buitenland en zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Douwe Bob en Magna Carta.

Daarom – in afwachting van –  en uit nostalgie maar even in de archieven gedoken voor een sfeervolle (en jonge) Fay … FILMPJE!

bron foto: wikipedia

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*