Gemeente start met ‘Levendig Lingewaard’

Onze vrinden in het Bemmelse hebben blijkbaar nog niet helemaal duidelijk hoe Lingewaard er in de toekomst uit zou moeten zien.

Daarom heeft de gemeente de adviesbureau’s Over Morgen en NieuwBruut in de arm genomen om de zgn. ‘Openbare ruimte’  in kaart te brengen. Via de omgevingsvisie Levendig Lingewaard wordt aan de hand van gesprekken met alle inwoners van Lingewaard de toekomstwensen van de gemeente in beeld gebracht. Bijvoorbeeld over de bereikbaarheid per fiets, parkeren, gezondheid, de inrichting van de openbare ruimte en natuurlijk het winkelaanbod.

“De visie geeft ondernemers, bewoners, organisaties en de gemeente houvast in de ontwikkeling van de kernen in de gemeente”, aldus het persbericht.

Daarom gaan de onderzoekerTs alle kernen langs om in gesprek te gaan over de wensen van de durpkes. “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedenken en -doen en zijn benieuwd naar de ideeën voor Doornenburg en de gemeente Lingewaard”.

U voelt het al aan uw water… er komt weer een informatie bijeenkomst aan. Op 10 december van 19:00 uur – 21:00 uur staat de Doornenburgse bijeenkomst gepland in het Ontmoetingscentrum.

Iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar ideeën over de genoemde onderwerpen te ventileren. Inlezen kan HIERO. Enne… de koffie staat klaar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*