Tentoonstelling ’50 jaar Floris’ (2)

(vervolg) Liefhebbers van de tv-serie werden bovendien verrast omdat er heel veel kleurenfoto’s te zien zijn.

De serie werd destijds in 1968-1969 in zwart wit gedraaid en uitgezonden, waardoor ‘Floris in kleur’ eigenlijk onbekend was, maar de tentoonstelling bracht veel kleurenfoto’s onder de aandacht.

Bovendien werd er tweemaal per dag een lezing over Floris gegeven door niemand minder dan auteur Jaap Kooimans die vorig jaar het ultieme foto- en verhalenboek over de tv serie uitbracht, een boek dat inmiddels al aan de 3e druk toe is. (óók verkrijgbaar bij vrindje ReadShop Viergever in Gendt)

Kooimans interviewde voor zijn boek vrijwel iedereen die destijds betrokken was bij de totstandkoming, en wist op een zeer geanimeerde wijze de serie nieuw leven in te blazen door het vertellen van anekdotes en leuke feitjes.

Zo werd de openingstune van Floris – geschreven door Julius Steffaro (pseudoniem van Jan Stoeckart) ooit wegens kostenbesparingen door producent Max Appelboom aangekocht voor gebruik van de serie; de rechten bleven bij Steffaro. Maar die verkocht de tune ook door aan ITV in Engeland waardoor de Engelsen de tune herkennen van de voor ons volkomen onbekende serie Bill Brand (klik HIERO).

Kortom… een zeer leerrijke en onderhoudende lezing van Kooimans die daarmee de tentoonstelling de nodige diepgang bracht.

De tentoonstelling is inmiddels beëindigd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*