9 en 10 November: Floris weekend op kasteel Doornenburg

Komend weekend wordt op kasteel Doornenburg de langverwachte tentoonstelling “Doornenburg, 50 Jaar het kasteel van Floris” gehouden.

Twee dagen lang staat het kasteel bol van allerlei activiteiten die met Floris te maken hebben. De opnames van de serie, die in 1968 plaatsvonden, hebben tal van attributen, foto’s en anekdotes opgeleverd en een heel groot deel daarvan is dit weekend in Doornenburg te zien.

Ekkes schooljuffen? Komptie: “Vijftig jaar geleden was regisseur Paul Verhoeven met zijn crew veelvuldig op Kasteel Doornenburg voor opname van de tv-serie Floris. Met het weekend, “Doornenburg 50 jaar het kasteel van Floris” gaan we terug in de tijd. Een heel weekeinde Floris, ridders van het Doornenburgs garnizoen en vertier. In de hoofdburcht is van alles te zien over de tv serie, zoals het originele zwaard van Floris van Rosemondt, de narrenstaf van Sindala, en vooral veel uniek beeldmateriaal”.

De moeite waard voor iedereen die goede herinneringen heeft aan de tv serie. Op het binnenplein zijn bovendien demonstraties, muziek en middeleeuwse ambachten te bewonderen, en in de Langeracktoren is doorlopend de serie van Floris te zien.

Openingstijden:
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 10.00 – 17.00 uur

Tickets zijn hier online te koop: https://www.flextickets.nl/event/50jaarfloris

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*