Lezing Bauke Huisman bij Historische Kring

Vanavond wordt in het Ontmoetingscentrum de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden van de Historische Kring Doornenburg.

Na de vergadering, die slechts een half uur duurt, wordt er een lezing gehouden over de 2e wereldoorlog.

Èkkes schooljuffen is nu wel wenselijk: “In het kader van 75 jaar Herdenken en vieren zal Bauke Huisman van Betuws Oorlog Info Centrum (BOIC) een presentatie houden over de Betuwe in de 2e W.O. Hierin worden verbanden gelegd met Normandië, Market Garden en Bastogne en wordt uitgelegd waarom bepaalde militaire acties zijn uitgevoerd of met elkaar te maken hebben en wat de gevolgen zijn geweest voor de bevolking. Bovenal wordt het duidelijk waarom wij, hier in de Betuwe, in een uniek gebied wonen, waar zich een heel bijzonder verhaal heeft afgespeeld na Market Garden tot en met de wederopbouw. Doornenburg zal een centrale plaats innemen binnen deze lezing“, zo laat de Kring weten.

Reden genoeg dus om deze interessante avond te bezoeken. Ook niet-leden van de Kring zijn van harte welkom.

SHOWTIME in het Ontmoetingscentrum Doornenburg voor de ledenvergadering is om 19:00 uur, de lezing start om 19:45 uur.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*