Nei-jste kasteelmanager heet Maaike Kool

De teerling is geworpen! Veni, vidi, vici! Witte rook!

Er gonsden al verhalen ient durp maar nu is het dan eindelijk SHOWTIME voor de fonkelnei-jste manager van kasteel Doornenburg!

Morgen, 1 november, start de kasteelmanager. En ze stelt zich èkkes voor:

Mijn naam is Maaike Kool, ik ben 45 jaar en woon samen met mijn vriend in een dijkhuisje in Millingen aan de Rijn. Mijn wortels liggen in de Achterhoek, ik ben in Doetinchem geboren.

Tussen 1994 en 2000 heb ik geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit. Via vrijwilligerswerk in het Afrika Museum kon ik doorstromen in een betaalde baan in datzelfde museum. Aanvankelijk als registrator op de afdeling collectie beheer, later kwamen daar de functies tentoonstellingscoördinator en coördinator van de rondleiders bij. Na elf jaar bij het Afrika Museum te hebben gewerkt werd ik gevraagd te solliciteren naar de functie van directeur in het Stadsmuseum Doetinchem. Deze functie heb ik ruim 2,5 jaar vervuld. Het Stadsmuseum herbergde ook de VVV en een kunstuitleen. Ik heb in Doetinchem met groot plezier samengewerkt met een 70tal vrijwilligers, die hun werkzaamheden verdeelden over deze drie afdelingen.

Mijn directeurschap in Doetinchem heb ik twee jaar geleden opgegeven om een andere richting in te slaan. Ik heb in Millingen aan de Rijn een yogaschool overgenomen en ben als Maaike Museummens voor mezelf begonnen in de culturele/erfgoed sector“.

Maaike zal regelmatig op het kasteel te vinden zijn, en natuurlijk bij speciale evenementen.

Maaike: veel succes met deze uitdagende baan en welkom ient durp!

bron foto: LinkedIn

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*